Voorstelling training

Voorstelling

Omdat we steeds vaker vragen kregen rond de opvoeding, socialisatie en training van onze puppy’s, kwam het idee om onze opgebouwde kennis te delen.  Ondertussen hebben we al heel wat ervaring opgedaan, opleidingen en seminaries gevolgd. Zo ben ik al 15 jaar actief in de IGP hondensport (speuren, gehoorzaamheid en pakwerk). Toen gestart met Hailey, die na enkele jaren werd opgevolgd door Lino. Ondertussen zijn we bezig met onze eigen gefokte reu Quiz. Alle drie hebben ze het IGP 3 certificaat met glans behaald. Met Lino en Quiz zijn we Provinciaal kampioen geweest. De kers op de taart was in 2022 toen we Belgisch kampioen werden met Quiz en zo konden proeven van een eerste WUSV WK deelname. Een prachtige ervaring!

Daarnaast heb ik een mooie en unieke kans gehad om ervaring op te doen bij vzw Vrienden Der Blinden. Een blindengeleidehondenschool waar ik als Instructeur 7 jaar actief was. Ik ben dan ook gecertificeerd GDMI (guide dog mobility instructor)

Door dag in dag uit bezig te zijn met honden en hun gedrag is het heel duidelijk geworden dat een goede band de sleutel tot succes is. In onze begeleiding ligt de focus dan ook enorm op de hond beter leren kennen en begrijpen. De noden van de hond erkennen en respecteren. Het welzijn van de hond EN de baasjes in evenwicht proberen te krijgen op een zo positief mogelijke manier. 

Het uiteindelijke doel is dat mensen zonder problemen samen met hun hond leuke dingen kunnen doen EN dat de hond niks of niemand tot last is.

Mijn voorkeur is dan ook om privé begeleiding te geven op locatie (Diksmuide, Koekelare, …) of in de thuisomgeving zodat het realistische settings zijn.

Ook voor tal van andere zaken kan je bij ons terecht => mantrailing, IGP speuren, gehoorzaamheid, interne training, …